Ter Apeler Harmonie

http://www.terapelerharmonie.nl/voorwaarts.jpghttp://www.terapelerharmonie.nl/dullmer.jpg

 

Home

Over ons

Agenda

Orkesten

Lid Worden

Foto's

Links

Bestuur

 


Voor de oorlog kende Ter Apel 3 muziekverenigingen nl.: Het Dullmer orkest, Muziekvereniging Voorwaarts en Prins Bernhard. Het Dullmer orkest en Voorwaarts gingen kort na de oorlog(1945) een fusie aan onder de naam "Ter Apeler Harmonie". De vereniging "Prins Bernhard"bleef zelfstandig. In 1953 werd 1 dag voor Koninginnedag een gelegenheidsorkest bij elkaar getrommeld. Het gezamenlijk optreden op die dag had zo'n goede weerklank bij zowel de muzikanten als de bevolking, dat nog diezelfde avond het 'Harmonie-Orkest Ter Apel"werd opgericht. De naam Ter Apeler Harmonie bleef echter bij een ieder leven. Daarom is dit op latere datum officieel bekend gemaakt.
De Ter Apeler Harmonie staat nu onder leiding van dirigent Jan ten Bos.
De Christmasproms, het Voorjaarsconcert, en het Donateursconcert zijn van oorsprong onze vaste optredens. De pleinconcerten, het optreden op de Boeskoolmarkt en de carnavalsoptocht en Buutavonden kunnen aan dit lijstje worden toegevoegd.

Zo is de Ter Apeler Harmonie in wijde omgeving een begrip. Het orkest bestaat uit een A-orkest, en weer een Jeugd-orkest opzetten is ons doel.

De Dirigent:

Jan ten Bos

Jan ten Bos
Voor zijn  opleiding tot dirigent volgde hij zang-, bastrombone-, orgel-, en contrabaslessen. Hij bekwaamde zich in orkestdirectie bij Jelke Hamersma en in koordirectie bij Gerben van der Veen. Naast zijn fulltime baan leidde hij diverse harmonie- en fanfareorkesten en werkte hij op projectbasis met strijkorkest en koor in zijn woonplaats Oldeberkoop. Wekelijks dirigeert hij met veel plezier de Ter Apeler Harmonie en het Orpheus symfonieorkest uit Roden. Medio november komt daar Loppersums Harmonie (fanfare) bij. Verder beheert hij de jachthavens van de Jouster Watersport in Joure.