Carnaval Ter Apel gaat van start met twee buutavonden

© Foto: André Dümmer

TER APEL – Het carnaval op ’t Klooster en de Wieke komt met rasse schreden dichterbij. Traditiegetrouw starten de carnavalsfeesten met de buutavonden in Hotel Boschhuis. Gisteravond was het weer zover!

Tijdens de eerste buutavond, heeft Prins Marc de 1e uit handen van burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, de sleutel en daarmee het tijdelijke gezag op ‘t Klooster en de Wieke overgedragen gekregen. Vervolgens werden de daden van vele Ter Apelers, notabelen, middenstanders en regionale politici op ludieke wijze op de hak genomen. Hierbij maakte o.a. Pater Pielekes (alias Peter Kuijer) zijn rentree. Ook vanavond is er een buutavond in Hotel Boschhuis.

De komende week staat Ter Apel bol van de activiteiten. Vanmiddag is er carnaval in Kloosterheerd, met de jeugd van toen. Donderdag worden alle ouderen vanaf 80 jaar en zieken bezocht door leden van de Kloosterwiekers of haar riddergarde. Zij worden verrast met een fruitbakje vol lekkernijen. Vrijdag brengen de Kloosterwiekers een bezoek aan de scholen.

Op zaterdag 2 maart zal om 14:00 uur de 54e optocht op ’t Klooster en de Wieke weer van start gaan. Met ruim 60 praalwagens en 40 loopgroepen die ook dit jaar weer verder uitblinken in kwaliteit staat er ons heel wat te wachten.

Ook in de feesttenten zal weer volop gefeest worden. Zowel op zaterdagavond 2 maart met het carnavalsbal (vanaf 21:00 uur) met o.a. Band EPIC!, de Dikdakkers, Chris de Roo, Lesley Williams, DJ Kevin en DJ Hermen.

Ook zal op de zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur de vorig jaar geïntroduceerde Black Jack Grand Café feesttent weer aanwezig zijn. Een gezellige, compacte feesttent in Grand Café stijl (18+) met o.a. duo Eikens en Warta.

Nieuw dit jaar is dat de verschillende feesttenten op één waar festivalterrein worden gepositioneerd. Het festivalterrein is via een centrale ingang (Havenstraat zijde) toegankelijk. De ruimte tussen de verschillende feesttenten zal volledig overdekt worden. Qua logistiek en snelle doorstroming van alle feestgangers een enorme verbetering waarmee lange wachtrijen voor de ingang van de feesttenten en garderobes grotendeels tot het verleden moeten behoren.

Op zondag 3 maart zal vanaf 14:00 uur het kindercarnaval plaats vinden in de grote feesttent. Vanaf 21:00 uur zal er dan nogmaals een fantastisch carnavalsfeest plaatsvinden waar ook de prijsuitreiking van de optocht onderdeel van uit zal maken. Hier zullen Feestband Moeflons, de Zware Jongens en DJ Hermen hun opwachting maken.

Een volledige fotoreportage kun je hier vinden.

© Foto’s: André Dümmer
Bron: Westerwolde Actueel